Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Psykisk ohälsa Kunskapsstöd Rekommendationer och vägledningar Rätt kompetens hos personal i verksamheter för personer med funktionsnedsättning – vägledning för arbetsgivare

Rätt kompetens hos personal i verksamheter för personer med funktionsnedsättning – vägledning för arbetsgivare

Rätt kompetens hos personal i verksamheter för personer med funktionsnedsättning innehåller information om de bestämmelser som arbetsgivare behöver känna till för att kunna inventera behov och ta ansvar för att personalen har rätt kompetens. Vägledningen är utgiven av Socialstyrelsen.

Omslag till Rätt kompetens hos personal i verksamheter för personer med funktionsnedsättning

​Rätt kompetens hos personal i verksamheter för personer med funktionsnedsättning är en vägledning från Socialstyrelsen. Den vänder sig till dig som är arbetsgivare för den personal som ger stöd, service och omsorg till personer med funktionsnedsättning enligt socialtjänstlagen, SoL, eller lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS.

I Rätt kompetens hos personal i verksamheter för personer med funktionsnedsättning finns information om de bestämmelser som arbetsgivare behöver känna till för att kunna inventera behov och ta ansvar för att personalen har rätt kompetens. Vägledningen innehåller också information om olika sätt att bidra till att personal får de kunskaper och erfarenheter som behövs.

Rätt kompetens hos personal i verksamheter för personer med funktionsnedsättning på Socialstyrelsens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?