Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Psykisk ohälsa Teman Personligt ombud

Personligt ombud

Personligt ombud är ett stöd för personer med psykisk funktionsnedsättning som behöver hjälp att påverka sin livssituation och kunna bli mer delaktiga i samhället. Temat ger en bild av vad personligt ombud är och vad som ingår i rollen. Innehållet är tänkt att fungera både som introduktion och repetition för dig som är personligt ombud, chef eller i annan funktion.

 

Webbutbildning Personligt ombud

​Webbutbildningen ger en introduktion om i vilket sammanhang ett personligt ombud verkar och vad rollen innebär. Utbildningen fungerar som introduktion och repetition för dig som är ny i rollen eller som redan arbetar som personligt ombud. Den fungerar även för dig som är chef eller i annan funktion som behöver få förståelse för hur verksamheten med personligt ombud fungerar. Webbutbildningen och temat på Kunskapsguiden kompletterar varandra.

Mer om webbutbildningen Personligt ombud

​Att arbeta som personligt ombud – kort introduktionsfilm

Filmen ger en kort introduktion om vad det innebär att arbeta som personligt ombud. Den ingår i webbutbildningen om personligt ombud och finns med i utbildningens första del. 

Kan du inte se filmen med webbläsaren IE, använd en annan webbläsare exempelvis Chrome. Eller klicka här för att se filmen
 

 

​Projektplats för personliga ombud

Socialstyrelsen har skapat en projektplats för dig som är personligt ombud. Här kan du hitta aktuell information om personligt ombud och relevant material som referenslitteratur och minnesanteckningar från möten. För att komma in på projektplatsen skapar du ett kostnadsfritt användarkonto eller använd samma inloggningsuppgifter du har för Socialstyrelsens utbildningsportal.