Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Psykisk ohälsa Kurser & utbildningar e-autism – Introduktion till autism

e-autism – Introduktion till autism

e-autism är en kostnadsfri webbkurs genom Autism- och Aspergerförbundet. Den ger en introduktion till autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd. Webbkursen är öppen för alla.

​Webbkursen e-autism är en introduktion till autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd och passar dig som är ”ny på jobbet” i skola, boende, daglig verksamhet eller annat. För dig med mer erfarenhet kan e-autism fungera som repetition eller kanske ge diskussionsunderlag i arbetsgruppen.

Självklart är du som själv har autism, är närstående eller av någon annan anledning är intresserad också välkommen att göra kursen.

Kursens upplägg

Webbkursen är uppdelad i olika avsnitt som bland annat berör tänkande, sinnesintryck, kommunikation, stress och energi, och ger exempel på hjälpmedel och strategier. Du får bland annat följa med till en skola, se vad boendestöd kan innebära och får svar på vanliga frågor om autism.

Du kan göra de olika avsnitten i din egen takt. Du kan logga ut och sedan logga in och fortsätta där du var vid ett annat tillfälle. På slutet kan du göra ett kunskapstest och skriva ut ett diplom.

Hela kursen tar bara ett par timmar att genomföra.

e-autism är en kostnadsfri webbkurs genom Autism- och Aspergerförbundet. 

Här hittar du e-autism

Du hittar utbildningen på: www.e-autism.se
Du hittar den även genom Autism- och Aspergerförbundets hemsida: www.autism.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Kort introduktionsfilm till webbkursen e-autism (ca 1 min.)

Om du inte kan se filmen använd Chrome eller en annan webbläsare.

 

 Teman