Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Våld Kurser & utbildningar Människohandel med barn och unga

Människohandel med barn och unga

Webbutbildningen Människohandel med barn och unga ger dig kunskap om identifiering och skydd av barn som utsätts för människohandel. Utbildningen är framtagen av det Nationella metodstödsteamet, NMT, vid länsstyrelsen i Stockholm i samarbete med landets övriga länsstyrelser.

​Hur identifierar man barn och unga som är offer för människohandel? Hur ska man agera och hur stöttar man barnet?

Webbutbildningen Människohandel med barn och unga ger dig kunskap om identifiering och skydd av barn som utsätts för människohandel. Utbildningen riktar sig främst till yrkesverksamma inom myndigheter och frivilligorganisationer som kan komma i kontakt med barn och unga som är utsatta för människohandel och sexuell exploatering. Men även privatpersoner kan genomgå utbildningen.

Utbildningen är kostnadsfri och tar cirka 90 minuter att genomföra. Den består av fyra kapitel som du kan gå igenom i valfri ordning. Utbildningen finns alltid tillgänglig så att du kan avbryta och komma tillbaka när du vill. När du har gått igenom hela utbildningen och klarat kunskapsprovet kan du ladda ner och skriva ut ett diplom.

Utbildningen är framtagen av det Nationella metodstödsteamet, NMT, vid länsstyrelsen i Stockholm i samarbete med landets övriga länsstyrelser.

Webbutbildningen Människohandel med barn och unga på NMT:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman