Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Våld Kurser & utbildningar Sex mot ersättning – Webbutbildning om stöd och hjälp till vuxna

Sex mot ersättning – Webbutbildning om stöd och hjälp till vuxna

Webbutbildningen Sex mot ersättning har som målsättning att ge ökad kunskap och medvetenhet om sexuella risksituationer som vuxna kan befinna sig i. Utbildningen på Socialstyrelsens utbildningsportal kan ge dig ökad förståelse om företeelsen, bemötande, insatser och åtgärder.

​Webbutbildningen Sex mot ersättning – vuxna riktar sig till dig som i ditt yrke kommer i kontakt med vuxna som kan ha erfarenhet av sex mot ersättning.

Utbildningens innehåll

Utbildningen innehåller filmer, faktatexter, berättelser och praktiska övningar och är avsedd för självstudier. Till utbildningen hör också ett webbaserat stöd för reflektion och vidare diskussion i arbetsgruppen.

Syftet med utbildningen är att öka medvetenheten och kunskapen om sexuella risksituationer som vuxna kan befinna sig i. Utbildningen ska ge dig en ökad förståelse om fenomenet, bemötande samt insatser och åtgärder.

Att genomföra utbildningen

Utbildningen tar cirka 45 minuter att gå igenom. Utbildningen kan genomföras individuellt, men du får ut mer om du kombinerar den med dialog och reflektion tillsammans med andra.

Utbildningen går bra att genomföra på både dator, mobil och surfplatta.

Webbutbildningen resulterar inte i något kursbevis och är därför helt öppen för vem som helst att ta del av, och du behöver inte skaffa ett användarkonto i Socialstyrelsens utbildningsportal för att ta del av webbutbildningen.

Webbutbildningen Sex mot ersättning – vuxna på Socialstyrelsens utbildningsportal

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

 

Om du inte kan se filmen pröva att öppna webbsidan i en annan webbläsare än Internet Explorer, till exempel Chrome eller Firefox.

 

 Teman