Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Våld Kunskapsstöd Rekommendationer och vägledningar Den långa resan – möten med barn som misstänks vara utsatta för människohandel och sexuell exploatering

Den långa resan – möten med barn som misstänks vara utsatta för människohandel och sexuell exploatering

Den långa resan – möten med barn som misstänks vara utsatta för människohandel och sexuell exploatering ger kunskap om barnens utsatthet och barnens fysiska och psykiska reaktioner när kontakt ska etableras. Kunskapsstödet är utgivet av Länsstyrelsen Stockholm.

Den långa resan – möten med barn som misstänks vara utsatta för människohandel och sexuell exploatering ger professionella som möter barn utsatta för människohandel kunskap om barnens utsatthet och barnens fysiska och psykiska reaktioner.

Kunskapsstödet innehåller rekommendationer om bemötande och vad som kan vara bra att tänka på i mötet med barn som misstänks ha blivit utsatta för människohandel och sexuell exploatering. Det riktar sig främst till personal på institutioner och HVB, Hem för vård eller boende.

Kunskapsstödet ger en bakgrund till vad människohandel är och hur det kan gå till när barn handlas med mellan länder eller inom Sveriges gränser. Det beskriver även typer av stress och traumatisering samt ger rekommendationer om insatser till personal som arbetar med barn som varit utsatta för människohandel.

Den långa resan – möten med barn som misstänks vara utsatta för människohandel och sexuell exploatering är utgiven av Länsstyrelsen Stockholm.

Den långa resan – möten med barn på Länsstyrelsens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?